MÜSİAD ve HAK-İŞ'ten Sosyal Diyalog Eğitimi
- 22 Kasım 2016
- /Haberler
HAK-İŞ ve MÜSİAD, ÇSGB tarafından yönetilen ve AB tarafından finansmanı sağlanan “İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması” Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilen İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri ile 21-25 Kasım 2016 tarihlerinde Antalya’da 500’ü aşkın işçi ve işverenle buluşuyor. HAK-İŞ Antalya İl Temsilciliği ve MÜSİAD Antalya Şubesinin de destekleri ile beş gün boyunca katılımcılara iş kanunu, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki eğitim, sosyal diyalog, toplu iş sözleşmeleri ve endüstriyel ilişkiler alanlarında eğitimler verilecek.
Türkiye’nin en büyük işçi sendikası konfederasyonlarından HAK-İŞ ve öncü işveren örgütlerinden MÜSİAD’ın ortak faydalanıcısı olduğu Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yönetiminde yürütülen, “İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması” Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecek eğitim serilerinden ilki olan İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri Konya, Kayseri, Sivas, Artvin ve sonra Trabzon’dan sonra Antalya’da. 21-25 Kasım 2016 tarihleri arasında 500’ü aşkın HAK-İŞ ve MÜSİAD üyesi katılımcıya iş kanunu, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki eğitim, sosyal diyalog, toplu iş sözleşmeleri ve endüstriyel ilişkiler alanlarında eğitimler verilecek. İşçilerin ve işverenlerin ortak katılımı ile gerçekleştirilecek eğitimler aracılığıyla sosyal diyaloğun güçlendirilmesi ve iş dünyasının hızla değişen koşullarında işçi ve işverenlerin uyum yeteneklerinin artırılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.
İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri ile 15 ilde 6.500 Katılımcıya Ulaşılması Hedefleniyor
İnsan kaynaklarına daha fazla yatırımla işçi ve işverenlerin ve temsilcilerinin uyum yeteneklerinin artırılması ana hedefiyle yola çıkan ve uygulanmasına 18 Nisan 2016 tarihinde başlanılan proje; eğitim programları aracılığıyla, işçi ve işverenlerin beceri ve birikimlerine katkı sağlayarak hızla değişen iş yaşamı koşullarına uyum sağlama yeteneklerini artırmanın yanı sıra; işçi, işveren, ilgili sivil toplum örgütleri ve kurumlar arasındaki sosyal diyaloğun da güçlendirilmesini amaçlıyor.
20 ay sürecek proje kapsamında İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri, Sektörel Uyum Eğitimleri ve İleri Düzey Eğitimler olmak üzere üç eğitim programı yer alıyor. Bu eğitimlerden ilki olan İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri kapsamında bugüne kadar yaklaşık 1.700 kişiye eğitim verildi, proje süresince 15
ilde toplam 6.500’den fazla HAK-İŞ ve MÜSİAD üyesi işçi ve işverene ulaşılması hedefleniyor. Önümüzdeki dönemde eğitim verilecek iller arasında Antalya’nın yanı sıra Ankara, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli ve Şanlıurfa da bulunuyor.
Projenin devamında, sürdürülebilirliğinin sağlanması için HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezi’nde kurulacak olan Hayat Boyu Öğrenme Merkezi aracılığı ile proje çıktılarının binlerce işçiye daha eğitimler aracılığıyla ulaştırılması amaçlanıyor. Sosyal diyaloğun güçlendirilmesi amacıyla işçi ve işverenin aynı çatı altında eğitimler aldığı ve birlikte iş yaşamı politikaları geliştirdiği ilk proje olması sebebiyle “İşçi ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımı ile Artırılması” Teknik Destek Projesi’nin Türkiye için de öncü bir proje olması hedefleniyor.