Genç Ticaret Elçileri Projesi’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Müsiad Antalya
Genç MÜSİAD Antalya liderliğinde düzenlenen Genç Ticaret Elçileri Projesi'nin finali, Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Yaklaşık 3 aylık süreçte gerçekleşen dış ticaret ve ihracat eğitimlerinin ardından, final sunumları ve ödül töreni, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, Genç MÜSİAD Antalya Başkanı Dr. Muhammet Fatih Özel, MÜSİAD Antalya Başkanı Ali Akçay, Genç MÜSİAD Genel Merkez İhracatı Geliştirme Komisyonu Başkanı Berk Limboz, öğretim üyeleri ve uluslararası öğrenciler katıldı. Dünyanın 72 farklı ülkesinden uluslararası öğrencilerle buluşan proje, Antalya ile dünya arasında yeni ticaret köprüleri kurmayı hedefliyor.

“GENÇ MÜSİAD ANTALYA OLARAK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Genç MÜSİAD Antalya Başkanı Muhammet Fatih Özel, öğrenciler için etkinlikler düzenlemeye devam ederek şehir üniversite buluşmasında bir köprü olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

“Üstünde yaşadığımız bu topraklara borcumuz var. Geleceğe dönük inandığımız ideallerimiz var. Gençler için yapacak bir hayli işimiz var ve biz bu işleri severek yapıyoruz” şeklinde konuşan Özel, onlarca farklı ülkeden yüzlerce farklı uluslararası öğrenciyi buluşturan programda ihracatta temel kavramlardan pazar araştırma tekniklerine, ihracat istihbaratından devlet desteklerine kadar birçok konuda eğitim alıp, ahlaklı ve ilkeli bir ticaretin prensiplerini idrak ettiklerini söyledi.

Program amacı doğrultusunda Antalya’da eğitim gören farklı ülkelerin öğrencilerinin kendi ülkelerinin hinterlandı ile ticaretin gelişmesini amaçladıklarını ifade eden Özel, Türkiye’de ihracatın gelişmesine ve ithalatın iyileştirilmesine katkı sağlayan bu programda bölgedeki firmalara personel imkanı sunarak, kendini yetiştirmiş uluslararası öğrencilerle buluşturup istihdam imkanı oluşturduklarını dile getirdi. Türkiye’ye eğitim almak için gelen ve hayatları boyunca kültürel ve ticari bağlar kuran uluslararası öğrencileri, birer ticaret elçisi olarak gördüklerini ifade etti.  

ÖĞRENCİLERİN FİNAL HEYECANI

Genç Ticaret Elçileri Projesi’nde finale kalan 6 Akdeniz Üniversitesi öğrencisi yarışmacı, hedef pazarları ve ihracat yapacakları ürünleri tanıttılar.15 dakikalık sürede Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkan Yardımcısı Safiya Nurittinova çilek ihracatı, Hebah Yousef Yahia mobilya ihracatı, Soliath Fassassi makarna ihracatı, Sayed Massoud Gulzar hazır giyim pazarı, Hadjar Valiyeva domates ihracatı, Arva Alkarmo Türkiye’de demir çelik ticareti sunumunu gerçekleştirdi. 

Jürinin öğrencileri programda gösterdikleri üstün yetenekleri, seçtikleri konular, sunum hakimiyetleri, hitabetleri, kullandıkları süre yönünden değerlendirmelerinin sonucunda Kazakistanlı Hadjar Valiyeva birinciliği alırken, Afganistanlı Sayed Masoud Gulzar ikinci, Filistinli Hebah Yousif Yahia üçüncü, Beninli Soliath Fassassi dördüncü, Suudi Arabistan Arwa Alkarmo beşinci, Özbekistanlı Safiyaxonim Nuritdinova altıncı oldu.

KATKI SUNANLARA PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

Ödül töreninin ardından programa sponsor olan MÜSİAD Antalya yönetimine, Genç Ticaret Elçileri eğitimcilerinden Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Halil Özekicioğlu’na, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Enformatik Bölüm Başkanlığı'ndan Öğr. Görevlisi Ramazan Uyar’a ve Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı George Bakkur’a plaketleri takdim edildi.

Paylaş: Facebook Twitter Whatsapp

Resim Galeri

Diğer Genç Müsiad Haberleri

Tüm Hakları Saklıdır. | Aksi belirtilmedikçe; kaynağı belirtilerek alıntı yapılan içerikler hariç tüm görsel materyaller, sayfalar ve içerikler MÜSİAD Antalya Şubesi’ne aittir. İzin alınmaksızın ve kaynak belirtilmeden kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.